18. feb. 2009

Ugens kendis: Jeppe Nybroe er afhængig af havvand


Hvorfor bor du Amager?
Jeg bor på Amager, fordi jeg føler mig hjemme: Her er højt til loftet og plads til alle slags mennesker, høj og lav, unge og gamle og fra hele verden. Fordi den fantastiske Amager Strandpark og havet er lige om hjørnet, jeg er opvokset nær og er nærmest afhængig af havvand.
Fordi mange venner, min arbejdsplads og København C er lige om hjørnet - fordi livets tilfælde og held viste mig, at Amager er en undervurderet perle, der tilbyder koncerthus, metro, gode slagtere, Ingolfs Kaffebar, lufthavnen, nogle af byens bedste pølsevogne og, igen, Øresunds bølger!


Hvad lægger du vægt på, der skal være i det kvarter, du bor i?
Alt det, som Amager rummer: Ægte mennesker og ægte liv - og allerhelst med venner indenfor rødvins-rækkevidde.


Hvor ville du helst bo, hvis du skulle flytte – og hvorfor?
Jeg er stor tilhænger af gode venner, god mad, solskin, varme og havvand, man kan sejle på. Udover lidt færre danske november-måneder, så er jeg glad og veltilpas på Amager - men jeg ville også elske at bo i Afrika eller Mellemøsten eller USA eller Sydeuropa...eller et andet dejligt sted i Danmark, så længe der er mennesker, jeg holder af, omkring mig.


Er der nogen steder, du absolut ikke vil bo?
Jeg har som journalist boet i jordskælvsramte byer, ørkener, flygtningelejre, udbombede landsbyer, ja, i nogle af de mest triste, fattige og livsfarlige steder i verden. Gaza-striben, Sudan, Irak, Albanien, Indien, Kosovo, Iran, Libanon, Haiti...og prist mig lykkelig over at bo i et forkælet fladskærms-Danmark.
Men omvendt har jeg i alverdens elendighed, krige og naturkatastrofer også hvér gang mødt masser af fantastiske, gode, kærlige mennesker, der har overbevist mig om, at her kunne jeg sgu' godt bo, hvis det skulle være.
Så dér, hvor jeg allermindst har lyst til at bo, er på uoverkommelig afstand af dem, der betyder noget for mig - så skal resten nok gå.


Hvor gammel var du, da du forlod dit barndomshjem – og hvor flyttede du hen?
Jeg forlod reden lige, da jeg gik ud af gymnasiet og lige var fyldt 18 år. Jeg flyttede i lejlighed med en kammerat i centrum af Århus. Og det blev dyrt i fest og farver.