08. apr. 2009

Ugens kendis: Suzanne Bjerrehuus ville aldrig flytte til Vedbæk eller Rungsted



Ugens kendis: Suzanne Bjerrehuus, 61 år
Forfatter og foredragsholder


Sidste uges kendis: Jan Fog

Hvorfor bor du i Hellerup?
- Vi (Suzanne Bjerrehuus og manden Asger Aamund, red) boede i  Uppsalagade i København med udsigt til Rigshopsipitalet. Men det var en trist udsigt, fordi jeg lige havde været syg af kræft. Jeg slæbte mig afsted og trængte til at komme væk fra København.

Så jeg fik en af mine venner til at køre mig rundt i Københavns omegn, og på et tidspunkt kom jeg forbi en yndig villa i Hellerup.  Jeg trængte til at plante nogle blomster i nogle potter, og ville gerne have en lille smule have. Jeg elsker København og ville ikke ret langt væk. Og her er nok det nærmeste, du kan komme, uden at bo i selve byen.

Desuden er der en tennisbane, så det var nemmere for mig at få overtalt Asger.

Hvad lægger du vægt på, der skal være i det kvarter, du bor i?
- Jeg går ikke så meget op i, hvad der er i selve kvarteret. Men jeg synes det er fantastisk, at der bliver hentet storskrald og haveaffald hver anden mandag. Det sker i hvert fald ikke i København, hvor servicen er meget dårligere. Sidste gang stilllede jeg ti gamle symaskiner ud foran huset, og de var væk mandag morgen.  

Og så synes jeg, det skal være et hyggeligt kvarter, hvor der ikke er for langt til forretninger.  Strandvejen i Hellerup er fyldt med butikker, og på den måde føler jeg, at jeg stadig bor i en by.

Hvor ville du helst bo, hvis du skulle flytte - og hvorfor?
- Jeg  ville ikke have noget imod at bo i Sydfrankrig...ej det ville jeg sgu' ikke kunne holde ud. Nu bor jeg jo lige der, hvor jeg bedst kunne forestille mig at bo. Jeg ville være meget ked af at flytte. Hvis der var mulighed for at parkere, kunne jeg bo i Svanemøllen (det nordøstlige København, red). 

Jeg kunne godt bo finde på at bo i en lejlighed, hvis jeg kunne beholde mit sommerhus i Tisvildeleje.

Er der nogen steder, du absolut ikke ville bo?
- Ja, jeg vil ikke langt væk fra København. Jeg kunne for eksempel ikke tænke mig at bo i Vedbæk eller Rungsted. Jeg har endnu ikke prøvet det, men jeg har nogle fordomme om det. Man kan se, at deres haver ligger bag høje mure og elektriske porte, hvor man kan se, hvem der vil ind. Sådan et kvarter ville jeg ikke kunne holde ud at bo i. Sådan ser der ud i Vedbæk. Jeg bryder mig ikke om den mentalitet.

Det betyder meget for mig, at der er en venlig facade i kvarteret, og jeg kan godt lide den åbenhed, der er i haverne.  Der var nogen, måske var det fra lokallisten, der prøvede at indføre, at man ikke lukkede sig inde i haverne. Men det synes jeg heller ikke, man skal tvinge folk til. Det skal være en pli i kvarteret. Jeg bryder mig ikke om tvang.

Hvor gammel var du, da du forlod dit barndomshjem - og hvor flyttede du hen?
- Da jeg var 18 år, flyttede jeg fra Trianglen (Østerbro) til Kompagnistræde nr. 8 (indre by) på et loft. Jeg fik en kæreste, og så flyttede vi sammen. Han er min allerbedste ven i dag, men han var min store kærlighed, da jeg var 18 år.