15. dec. 2020

Vådrumsmembranen mangler muligvis i vores nye badeværelse: Hvad skal vi gøre?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik

Efter at have overtaget vores nye hus kunne vi konstatere, at der ikke er vådrumsmembran i en indbygget sæbehylde i selve brusebadet. Da fugerne er utætte, har vi konstateret, at væggen under sæbehylden er fugtig. I tilstandsrapporten er utætheden nævnt, men samtidig er det kun en K1, da det antages, at der er vådrumsmembran. I forbindelse med købet spurgte vi sælger, om der virkelig var vådrumsmembran, hvilket de ”mente at huske”, at der var. Badeværelset er renoveret med nye klinker efter 2010.

Nu har vi lige modtaget svar fra ejerskifteforsikringen, som ikke vil hjælpe os, da de mener, at dette laves ved at genfuge sæbehylden, og at der i øvrigt ikke er konstateret utætheder eller fugt andre steder i badeværelset, hvorfor de ikke mener, der er grundlag for at tro, at der ikke er vådrumsmembran i resten af badeværelset.

Kan det virkelig være rigtigt, at der ikke er mere at gøre her?

Mvh,

R

 

!: Kære R,

På baggrund af din beskrivelse ser det ud til, at der rent faktisk ikke er foretaget særlig mange undersøgelser af, om der er vådrumsmembran eller ej.

Problemet vil være, at for at konstatere om den er der, er man nødt til at tage nogle fliser i badeværelset ned; og viser det sig så, at der er vådrumsmembran – skal I selv sørge for at få lukket hullet og sat fliser op igen. Det kræver nok en fagmands vurdering i forhold til de fysiske forhold på stedet, så jeg vil foreslå jer at få fat i en murer og/eller en VVSer, der har mulighed for på stedet at se efter vådrumsmembranen. Der kan muligvis også være samlinger, hvor en fagmand vil kunne skille tingene ad, uden det går i stykker.

Hvis der ikke er vådrumsmembran, kan der meget vel være dækning i ejerskifteforsikringen, ligesom sælger måske også kan blive holdt ansvarlig for den oplysning, der er givet til jer, om at de mener, der er vådrumsmembran. I første omgang er det dog som anført nødvendigt at få klarhed over de faktiske forhold på stedet.

Venlig hilsen
Henrik Høpner