02. sep. 2020

Vi vil gerne flytte på landet: Må vi beholde vores lejebolig i byen samtidig?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej
Min mand og jeg bor i en lille lejelejlighed i København og har et sommerhus ved siden af.

Nu er vi begyndt at tale om, at sælge sommerhuset og købe et helårshus i stedet. Primært fordi min mor er blevet gammel, og jeg gerne vil have hende hjem og bo.

Mit problem er i midlertidig, at jeg ikke er klar til at flytte på landet. Min mand brænder for at købe et helårshus og ser os blive selvforsynede som gamle.

Så mit spørgsmål er: Er det muligt at beholde lejligheden i København - og jeg så f.eks. har min bopælsadresse der - og min mand så får den i huset?

Vh
C


!:
Kære C

Reglerne om folkeregisteradresse siger, at du skal være tilmeldt folkeregisteret, der hvor du bor. Det vil sige, at med mindre I vil bo hver for sig, skal du og din mand efter min opfattelse have folkeregisteradresse samme sted.

Jeg forstår spørgsmålet, som at I ønsker at flytte ”på landet” – mange boliger i landområderne kan i dag købes med såkaldt flexboligstatus. Det betyder, at helårsbeboelse kan købes som fritidsbeboelse uden forpligtelse til at være tilknyttet folkeregisteret. Det vil være hensigtsmæssigt at kigge efter en sådan model, når I leder efter hus.

Venlig hilsen

Henrik Høpner