23. jun. 2020

Vi vil gerne rive ned og bygge nyt hus: Hvordan skal vi gribe processen an?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik

Vi er et par, der har kigget på en grund/ejendom.

Det er en ejendom i landzone - og ejendommen er helt ødelagt; en ruin. Vi vil gerne rive resterne af huset ned og bygge et nyt.

Men nu kan vi forstå på kommunen, at hvis ikke der har boet nogen i huset i tre år, og huset er for dårligt, så må man ikke bygge nyt; det skal have en vis værdi?

Hvordan skal vi skal gribe sådan en proces an - vi ønsker jo ikke at købe noget, vi ikke kan bruge.

Venlig hilsen

H

 

!: Kære H

Jeg vil anbefale, at I tager en yderligere drøftelse med kommunen, for at se, om I kan få en indikation af, om I kan forvente at få lov til at bygge.

Det vil selvfølgelig ikke være bindende for kommunen, bl.a. fordi byggeri i landzone kræver særlig tilladelse, ligesom der også vil skulle ske høring af interesserede parter; naboer, naturfredningsforeningen og andre.

I kan overveje at indgå en betinget købsaftale med sælger, således at I har ret til – og så vidt også er forpligtede til - at købe ejendommen, hvis I får tilladelse til at bygge. Ellers risikerer I at arbejde forgæves, hvis sælger senere hen ikke vil sælge alligevel.

Det vil være en god ide, at I har et skitseprojekt, I kan forevise kommunen.

Held og lykke med projektet.

Venlig hilsen

Henrik Høpner