14. maj 2019

Vi ville aldrig have købt huset, hvis vi kendte til alle de fejl: Kan man annullere et boligkøb?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Kære Henrik

Vi står i en rigtig træls situation, der har været med til at splitte vores familie.

I 2016 købte vi en villa på 253 kvadratmeter. Flere ting stemmer ikke overens med tilstandsrapporten; omfangsdræn er kun delvist, der var forsøgt at skjule fugt i kælderen, på emhætten var lampeglas sat på med dobbeltklæbende tape osv.

Vi har ikke haft overskud til at køre en sag mod sælger, men vi mener, at de klart har handlet i ond tro.

Huset viser flere og flere fejl - og dette er bl.a. en stor del af - at vi er gået fra hinanden.

Vi har sat huset til salg, men af en af mæglerne har vi fået at vide, at hun tidligere har fortalt sælger, at det oplyse boligareal ikke stemmer.

Vi gik til mægler, der solgte huset til os, og advokaten, der ordnede købet, og de erkender, at der er fejl i papirerne. Boligarealet er 88 kvadratmeter mindre.

Mægler vil sælge huset gratis, da de erkender, at de burde have set det. Det er nu 15 måneder siden - og det er ikke solgt.

Vi ville aldrig have købt huset, hvis vi kendte til de fejl og mangler. Kan man annullere et boligkøb - købt på falsk grundlag?

Venlig hilsen
M
!: Kære M

Vi er nødsaget til at opdele problemerne.
For så vidt angår de fysiske mangler med omfangsdræn og fugt i kæleren, bør I kontakte ejerskifteforsikringen, hvis I har tegnet en sådan.
Det er meget svært at få dømt en sælger til at betale erstatning eller give afslag i prisen for den slags fejl og mangler.

Med hensyn til arealmanglerne ser det nok bedre ud for jeres mulighed for at få erstatning. Højesteret har for et par år siden afsagt domme, hvor man giver erstatning for manglende areal -men det er desværre en langsommelig proces.

I skal have afklaret, hvad det betyder for prisen, at der ikke er de kvadratmeter, I troede. Når både ejendomsmægler og jeres daværende advokat har erkendt fejlen, vil det normalt være sådan, at det er deres forsikringsselskaber, der i første omgang betaler erstatningen til jer.

Det er ikke noget, I selv kan håndtere, men i jeres villaforsikring vil der typisk være retshjælpsforsikringsdækning, så advokatomkostningerne ved at føre sagen vil være begrænsede for jer.

I skal så hurtigt som muligt finde en advokat, I har tillid til, og bede om at få sagen rejst.
Vh
Henrik Høpner
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga