23. aug. 2022

Vil byde på tvangsauktion: Kan man sikre sig mod hærværk?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik,

Jeg tænker på at byde på et fritidshus på en tvangsauktion. I den forbindelse har jeg et spørgsmål:

Hvis man køber hus på tvangsauktion, og den tidligere ejer udøver hærværk eller andet på ejendommen i overdragelsesperioden - og man ikke har nået at få en forsikring - hvordan er man så stillet?

Eller kan man gøre noget allerede på forhånd, så forsikringen aktiveres ved hammerslaget?

Hvad med de ejendele, der er i ejendommen. Hvad gør man rent praktisk?

På forhånd tak,

L

 

!: Kære L,

Køb på tvangsauktion er en vanskelig disciplin. For det første ved man aldrig - før hammerslaget er givet - om man får ejendommen, og der kan være mange bump på vejen.

Med hensyn til hærværk, vil det næppe være muligt at tegne en forsikring på en ejendom, man ikke ejer endnu – fordi man netop ikke er ejeren af den.

Hærværket kan naturligvis meldes til politiet, men det får man ikke erstatning af. Det er altså ingen reel mulighed for at sikre sig mod det, før man selv er ejeren.

Hvis huset ikke er tømt, skal man for at overholde reglerne blive indsat i ejendommen med fogedrettens bistand.

Langt de fleste tvangsauktioner afvikles i god ro og orden. Ejeren af huset på tvangsauktion er jo også selv interesseret i, at buddene bliver så høje som muligt, for så bliver restgælden – som ejeren hænger på bagefter – jo mindre.

Efter min opfattelse skal du altid alliere dig med en advokat, hvis du som nybegynder overvejer at byde på en tvangsauktion.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner