Historiske boligpriser
Find prisudviklingen for dit område
Boligpriser
Alle tal og grafer i denne sektion er hentet fra Finans Danmarks opgørelser over boligsalg i Danmark. Tallene opdateres én gang i kvartalet.
Kilde: Boligmarkedsstatistikken
Udvikling i salgskvadratmeterpris for hele landet
Prisudvikling for danske boliger
For langt de fleste danskere er boligkøb en af livets absolut største investeringer. Man sætter alle sine sparekroner og ofte også sig selv i gæld for at have hjemme lige netop ét sted. Og selvom man ikke kan sætte en pris på alle de gode timer, man forhåbentlig kommer til at tilbringe henslængt i sofaen, samlet med gode venner og familie omkring spisebordet og i huler og fantasifulde lege på børnenes værelser, skal det helst vise sig at være en god investering, der ikke sender en videre i livet med en stor gæld.
Måske netop af denne grund er boligpriser – og navnlig deres udvikling - noget, der interesserer mange boligejere og boligsøgende.
Boligpriserne siger dog ikke kun noget om, hvor markedet er på vej hen – de fortæller også dig, der er ved at træde ind på boligmarkedet, hvor og ikke mindst hvor meget, du har råd til at købe.
Boligpriser i København er eksempelvis interessante, hvis du overvejer at bosætte dig i en af hovedstadens mange lejligheder. Priserne kan nemlig variere meget, om du indstiller boligkikkerten efter Nørrebro eller København K, Sydhavnen eller Østerbro.
Omvendt kan de også allerede have udviklet sig meget fra den gang, du selv købte din bolig. Udviklingen i kvadratmeterpriserne kan således give dig, der måske overvejer at sælge, et indtryk af, hvad din bolig kan være værd.
Følg udviklingen
På Boliga.dk er der mulighed for at følge med i prisudviklingen på landets boliger. Her kan du både se en graf over, hvordan priserne arter sig, og du kan også dykke ned i kvartalvise opgørelser over salgskvadratmeterpriser i hele landet.
Boligprisudviklingen går helt tilbage til 1992, hvor du som Boliga-bruger altså kan se, hvordan boligpriserne har bevæget sig i forhold til tidligere kvartaler og år.
Kigger man på grafen som helhed, er det eksempelvis tydeligt at se, hvornår finanskrisen havde tag i det danske boligmarked – og hvordan det er gået siden da.
På landsplan har lejlighedspriserne nærmest entydigt haft kurs op siden starten af 10’erne – mens det dog først var hen over midten af det forrige årti, at salgskvadratmeterpriserne på landsplan nåede op over boomet i 2006. Det samme niveau har villamarkedet først nået de senere år, mens sommerhusmarkedet altså først i slutningen af 2020 nåede op i nærheden af 00’ernes storhedstid.
Kvadratmeterpriserne hjælper dig i boligjagten
I opgørelsen over historiske boligpriser kan du helt ned på postnummer-niveau se salgskvadratmeterpriser og antallet af handler pr. kvartal. Priserne er både historiske og aktuelle fra det seneste kvartal og giver dig som både boligkøber og -sælger en god indikation af markedet.
Som køber er det interessant at se, hvad en huskvadratmeter i et postnummer eller måske i en kommune samlet set koster; for at få et realistisk indtryk af, om området passer til dit budget – eller om du måske kan få det ekstra børneværelse, bryggerset eller det store køkken-alrum, du drømmer om, hvis du rykker din boligjagt til en af nabokommunerne eller måske bare til byen ved siden af.
Prisudviklingen hjælper dig ikke bare i hussøgningen, blandt boligpriserne findes nemlig også data for både sommerhus- og ejerlejlighedsmarkedet. Prisudviklingen kan således også bruges, hvis du drømmer om at købe et sommerhus, men du ikke ved, om det skal ligge syd, nord, øst eller vest for dit hjem.
Boligudbuddet indikerer aktiviteten
Salgspriserne på villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse rundt om i landet hænger uløseligt sammen med antallet af boliger, der er udbudt til salg i de danske byer og egne.
Handelsaktiviteten kan således give dig – både som boligkøber og som boligsælger – et godt indtryk af, hvor attraktivt et område er. Måske giver det dig ro i maven at vide, at der er mange, boliger at vælge mellem og derfor sandsynligvis både længere tid til at overveje købet og muligvis også større chance for at få et prisafslag med i handlen.
Omvendt kan det også give godt med sved på panden, hvis du drømmer om at bo i område, hvor udbuddet er lavt, hvilket ofte presser priserne op – og betyder, at køberne skal være hurtige om at tage beslutningen.
Både udbuddet af boliger, boligpriser og udviklingen i salgskvadratmeterpriserne i hele landet eller fordelt på landsdele, kommuner eller postdistrikter er noget, du kan se på Boliga.dk.
Du kan selv indstille din søgning efter de parametre, der interesserer dig mest: Er det eksempelvis sommerhusmarkedet, du er nysgerrig på – eller drømmer du om et parcelhus, ja så indstiller du blot din søgning efter dette.
Husk, at det kan være en rigtig god ide at udvide sin boligsøgning til også at inkludere nærliggende kommuner eller postnumre for at få et indtryk af, om du kan få mere plads, en bedre beliggenhed eller bare en pris, tættere på dit budget, hvis du rykker et busstop, en togstation eller måske bare en lille køretur længere væk, end du egentlig havde troet. Selv inden for korte afstande kan der være mange penge at spare på hver eneste kvadratmeter.