12. jan. 2011

Kan jeg anmelde advokaten?



Boligadvokat Henrik Høpner fra Advodan i Lyngby svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men hvis du ønsker det, anonymiserer vi dig i nyhedsbrevet.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der godt gå et par uger eller tre, før dit spørgsmål bliver besvaret.

------------------------------------------------------

?: Hej Henrik.

I forbindelse med salget af min lejlighed har vi måttet ændre boligarealet fra 102 kvm. til 69 kvm. , da de 102 kvm. var det tinglyste areal, og de 69 kvm. var det tinglyste boligareal.

Da jeg i sin tid købte lejligheden, var det også med et areal på 102 kvm., altså det tinglyste areal og ikke det tinglyste boligareal.

Jeg havde i forbindelse med mit køb af lejligheden betalt en advokat for at hjælpe mig. Mit spørgsmål er, om advokaten ikke burde have opdaget denne fejl og gjort mig opmærksom på dette?

Det har jo endt med at koste mig rigtig mange penge. Vil det være muligt at anmelde fejlen til advokatrådet eller et eller andet sted, der ville kunne hjælpe mig med mit tab?

mvh Henrik

!: Kære Henrik.

Din advokat er som udgangspunkt ansvarlig for de fejl, han eller hun begår. En af de ting, du betaler for, er blandt andet en ansvarsforsikring, der er lovpligtig for alle advokater.

Det er ikke ud af dit spørgsmål muligt at se, hvor lang tid der er gået, ligesom det ikke er muligt at se, hvor stort et tab du har lidt.

Kravet kan muligvis være forældet, og det vil ofte være ganske vanskeligt at opgøre tabet i forhold til et erstatningsansvar.

I første omgang vil jeg anbefale dig, at du tager kontakt til den pågældende advokat og gør opmærksom på, at du mener, der er begået en fejl og så opfordrer til, at I drøfter muligheden for, at advokaten betaler en erstatning til dig.

Da advokaten er professionel, vil jeg anbefale, at du overvejer at tale med en anden advokat, der kan hjælpe dig med at vurdere sagen mere konkret og formulere henvendelsen til din tidligere advokat.

Hvis du vil klage over en advokat, skal du klage til Advokatnævnet, og på deres hjemmeside kan du også finde nærmere oplysninger og et klageskema.

Før du indgiver klagen, bør du altid have rettet henvendelse til den pågældende advokat.

Det kan jo være, at sagen finder sin løsning på den måde.

Skal du gennem en retssag, kan du muligvis få betalt en del af omkostningerne via din familieforsikrings retshjælpsdækning.

mvh
Henrik Høpner