09. maj 2023

Må jeg købe hus med min mand, men blive boende i lejebolig?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Stil dit eget boligspørgsmål direkte HER via vores spørgeformular eller send en mail til ekspert@boliga.dk  - og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Kære Henrik

Kan min mand og jeg købe et hus sammen, selvom det kun er ham og vores børn, der flytter ind i det? Altså må jeg eje en del af et hus, uden at bo i det?

Vi vil gerne beholde vores lejelejlighed (hvor kun jeg står på lejekontrakten), da vi godt kan lide at bo hver for sig ind imellem.

Jeg ser frem til at høre dit svar.

Mvh.

S

 

!: Kære S,

Med hensyn til køb af huset, kan du sagtens være medejer af det, selvom du ikke bor der.

Du skal dog være opmærksom på, at der kan få skattemæssige problemer ved et senere salg, hvor avancen, hvis du ikke har brugt huset som bolig, kan være skattepligtig - så det er nok noget I skal tage med i overvejelserne.

Med hensyn til din lejebolig, er det vigtigt, at den reelt bliver brugt som en helårsbolig. Det vil sige, at du primært skal bo i den og ikke huset, som du ejer med din mand.

Det afgørende er, at I sørger for at registrere, hvornår du har bolig det ene og det andet sted, så du ikke risikerer at miste lejeboligen, fordi udlejer mener, at du ikke har reel bolig i lejligheden, for i såfald kan lejekontrakten ophæves.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner

 

Stil dit eget boligspørgsmål HER