29. dec. 2023

Mæglerboom: Liebhavermæglere stormer frem


Efter en udfordrende periode på boligmarkedet i 2022 var der igen optimisme at spore i 2023. Dog viser nye tal fra Boliga.dk, at boligsælgere tøver med at tage chancer i den nuværende markedssituation præget af højere renter og udsigt til nye skatteregler. 


En analyse fra Boliga indikerer, at sælgerne i stigende grad søger hjælp hos specialiserede ejendomsmæglere, især liebhavermæglere, mens selvsalg og fremvis selv-mæglerne er på tilbagegang.


Andelen af boliger til salg, der er repræsenteret af specialmæglere, og især liebhavermæglere, er steget markant med 19 pct. det seneste år ifølge Boliga.dk. På den anden side oplever selvsalg og fremvis selv-mæglerne en nedgang på 9 pct.


Adm. direktør hos Boliga, Carsten Rysgaard, mener, at denne udvikling skyldes sælgernes forsøg på at optimere deres salgsstrategi i en tid, hvor det kan være udfordrende at finde købere:


"Jeg tror, det hænger sammen med, at sælgerne oplever, at det er vanskeligere at afsætte deres ejendomme. Så er der en tendens til at bruge mere traditionelle mæglere frem for lavprismæglere," udtaler Rysgaard.


Liebhavermæglerne udgør dog kun omkring 2 pct. af det samlede marked ifølge Boliga.dk's analyse. 


Rysgaard påpeger, at selvom liebhavermæglerne og lavprismæglerne udgør en mindre markedsandel, kan denne bevægelse også afspejle en reaktion på faldende priser på boligmarkedet. 


"Hvis salgspriserne har været under pres, så har boligsælgerne større tro på, at liebhavermæglerne kan varetage salgsprisen bedst, især hvis priserne som nu er høje," forklarer Rysgaard.



Boliga.dk's udbudsanalyse af udviklingen på boligmarkedet:



  • Andelen af boliger repræsenteret af liebhavermæglere er steget med 19 pct. sammenlignet med sidste år.

  • Liebhavermæglerne udgør dog kun ca. 2 pct. af det samlede marked.

  • Lavprismæglere har mistet 9 pct. af deres markedsandel det seneste år.


Boligmarkedets udvikling i 2023 viser at boligsælgere søger tryghed og ekspertise, især fra specialmæglere som liebhavermæglere, for at sikre en optimal salgsproces i en kompleks markedssituation.