10. mar. 2010

Ugens kendis: Henrik Voldborg er træt af hunde-lokum



Ugens kendis: Henrik Voldborg
Tidligere meteorolog på DR
Foredragsholder


Hvorfor bor du i Søllerød (Holte)?
Det er lidt en tilfældighed. Jeg er opvokset i Nærum, og det ligger ikke mere end to kilometer væk. Så jeg er fra egnen.

Og så er det et grønt område, hvor vi har skov til begge sider. Desuden har vi have til en skrånende, sydøstvendt grund, så vi får en masse sol  ind.

Hvad er det værste ved at bo der – eller hvad kunne gøre det bedre?
Det er ikke just i nærheden af en S-togsstation. Der er to kilometer til begge sider, men der går da nogle busser. Og så er der den manglende respekt for at fylde vores indkørsel med hundelorte. Den er jævnligt blevet benyttet som hundelokum. Nu har vi sat et lille hegn op, som vi kan skræve over. Og det har hjulpet.

Hvis du frit kunne flytte, hvor ville du så helst flytte hen?
Tja, vejret er lidt mere spændende i det jyske, men jeg har mit netvæk her, selvom jeg har rødder derovre. Jeg har ikke lyst til at flytte, jeg skal bæres ud.

Jeg har tidligere boet i udlandet, blandt andet to år i Tunesien og halvandet år i Burundi. Men der kunne jeg ikke forestille mig at flytte hen. Måske til Tunesien - der var sommer hele året. Det er meget rart, men måske lidt kedeligt meteorologisk set. Hvis det skulle være et andet sted, skulle det være Nordjylland.

Er der nogen steder, du abolut ikke ville bo?
Man kan altid finde et eller andet ekstremt. Dødens Dal i Californien ville nok være lidt varmt, hehe.

Men jeg kunne da godt tænkt mig, at der gik en bjergkæde vest for Sjælland, som så kunne beskytte mod de kolde vinde fra Vesterhavet.

Hvor gammel var du, da du flyttede hjemmefra, og hvor flyttede du hen?
Det var, da jeg blev soldat i Grønland. Det var i 1961, og jeg var 25 år gammel. Jeg kom til Grønland som værnepligtig meteorolog for den grønlandske kommando. Jeg fik kun en menigs løn, selv om jeg syntes, jeg skulle have det samme som lægerne. Vi dirigerede på sin vis kommandoens dispositioner med vores vejrudsigter, så jeg synes, at vi var så betydningsfgulde, at vi skulle have det samme som lægerne. Men det var en meget spændende tid. Jeg fik oplevet alle fire årstider deroppe.

Bonus-spørgsmål: Hvornår i alverden kommer foråret?
Det kommer ret sent, det rigtige forår, men pludselig vil det være der.

Jeg har smugkigget i nogle prognoser, og gennemsnitstemperaturen for de tre forårsmåneder ser ud til at blive under det normale. Det er mange år siden, det skete sidst.

Så kan vi håbe på, at sommeren bliver mere tør.

Andre kendisser i serien:

Oliver Bjerrehuus

Joan Ørting

Pia Kjærsgaard

Peter Gade

Kira Eggers