09. sep. 2024

Varmeregnskab ved boligsalg: Hvad har man krav på?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Stil dit eget boligspørgsmål direkte HER via vores spørgeformular eller send en mail til ekspert@boliga.dk  - og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik

Jeg har følgende spørgsmål:

Vi solgte vores ejerlejlighed med overtagelse 1. september 2022. Vi har betalt aconto til varme indtil 1. september.

Burde vi ikke få en varmeopgørelse? Og hvis de nye ejere har fået penge tilbage, kan vi så kræve noget af det?

Hilsen E.

!: Kære E.

Varmeopgørelsen bliver opgjort efter varmeregnskabsårets udløb. Hvornår varmeregnskabsåret begynder og tilsvarende udløber kan variere fra ejendom til ejendom. Et forbrugsregnskabsår varer som udgangspunkt 12 måneder.

Ved overdragelse af en ejendom, kan der være tilfælde, hvor varmeregnskabet ikke foreligger endnu. Det aftales ofte mellem køber og sælger, at en eventuel tilbagebetaling og/eller efterbetaling reguleres indbyrdes mellem parterne i overensstemmelse med varmeregnskabet, når den foreligger.


Det afgørende er, hvad der er aftalt mellem jer og køber. Det vil typisk være reguleret i købsaftalen. Du kan eventuelt kontakte mægler eller den advokat, der har hjulpet med handlen. Det kan også være at foreningens administrator kan sende opgørelsen til dig.


Hvis du skal have penge tilbage, så skal du kontakte de nye ejere.


Med venlig hilsen
Henrik Høpner

Stil dit eget boligspørgsmål HER