ANNONCØRINDHOLD
02. aug. 2024

Solceller: Hvordan påvirker de din energimærkning og værdien på dit hus?



Der er mange fordele ved at eje et solcelleanlæg. Oftest lægges der fokus på de besparelser, man kan opnå på elregningen, hvor man kan spare helt op til 70% årligt. Dette suppleres af salget af overskydende strøm, som også indebærer en betydelig gevinst. Der er dog ikke helt lige så meget fokus på, hvor stor en indflydelse solceller kan have på værdien husets værdi og energimærkning.

Solceller og energimærkning


Energimærket er et dokument, der beskriver energiforbruget og -effektiviteten i et givent hus. Det beskriver altså, hvor krævende det er, fra et energimæssigt synspunkt, at holde huset ventileret og varmt ud fra visse faktorer, såsom isolering, varmeformer, m.v.

Det er ofte en overset faktor, når der tales om energimærkning, at der er visse forslag til, hvordan man kan nedsætte boligens klimaaftryk. Herunder er det oftest solceller og varmeisolation, der vil være de typiske forslag til optimeringer. Disse optimeringsmuligheder kan nemlig hjælpe med at nedsætte boligens klimaaftryk og deraf forbedre energimærket.

Du kan nemt finde energimærket for en given adresse på energistyrelsen.dk.

Beregn pris på et solcelleanlæg der kan hjælpe med din energimærkning.


Hvilken betydning har energimærkning for værdien på dit hus?


Energimærke-skalaen rangeres fra A til G, hvor A er den bedst mulige mærkning, et hus kan opnå. Herunder findes forskellige former for A-mærkning; A2010, A2015 og A2020. Disse forskellige A-mærkninger indikerer, hvilket år, energikravene blev indført i bygningsreglementet. Der var nemlig forskellige krav i disse tre år.

Alle 3 former har dog de samme formål:

  1. At sikre et godt indeklima, med god isolation og ventilering.

  2. At motivere til at mindske klimaaftryk, og finde ud af, hvor man kan gøre en indsats.

  3. At gøre det gennemsigtigt som køber af en bolig, at finde ud af, hvor stor varmeregningen kan forventes at være og hvor stort et CO2-udslip, husstanden forventes at skabe.


Der er altså en sammenhæng mellem, hvor højt et hus ligger på energimærke-skalaen og hvor høj en varmeregning, man kan forvente. Derfor er salgsværdien af en bolig direkte påvirket af energimærkningen, hvor man, som regel, kan hæve salgsprisen af sin bolig med ca. 500 kr. pr. m², for hvert bogstav-stigning, energimærket forbedres med.

Læs mere om energimærkning og solceller.

Et eksempel:

Boligareal: 100 m²

Energimærke-forbedring: B til A

Forventelig øget husværdi: 500*100 = 50.000 kr.

Se, hvad det vil koste dig at blive selvforsynende med solceller.

Hvordan udarbejder man en energimærkning?


Står man og overvejer at sælge sit hus, er det lovpligtigt, at huset skal have et energimærke. Dertil er det også et krav, hvis huset skal udlejes i mere end fire uger eller hvis det overstiger en størrelse på 1.000 m².

Det vil dermed, for en privat husejer, oftest være i forbindelse med et salg, at energimærket skal sørges for. Dette benytter man et energimærkningsfirma til at få udarbejdet.

Du kan finde en oversigt over energimærkningsfirmaer i Danmark her: https://old.sparenergi.dk/forbruger/vaerktoejer/find-energimaerkningsfirma

Energikonsulenten udarbejder energimærket ud fra de forhold, der har indflydelse på husets energiforbrug. Den tilhørende rapport udarbejdes, og her er det faktorer som isolering og solceller, der vil have stor indflydelse på, hvordan husstandens energimærkning vurderes på skalaen.

Hvor meget stiger værdien på et hus, når der tilføres solceller?


Indirekte, kan solceller tilføje meget værdi til en husstand. Der er en potentiel forbedring af energimærkningen, men derudover får husstanden en markant lavere elregning og kan tjene penge på salg af strøm. Med dette in mente, kan man, som husejer med solceller, oftest sælge sit hus til en højere pris udelukkende pga. solcelleanlægget.


Få et overblik over, hvad et solcelleanlæg kan tilføre din husstand.


Hos 1KOMMA5°, har vi løsninger i alle prisklasser. Fælles for alle produkterne er, at der er tale om kvalitetsprodukter. Derudover tilbyder vi, helt unikt, intelligent energistyring, der kan tilføre yderligere gevinst ved automatisk at optimere forbruget i husstanden.

Er du interesseret i at se dine mulige besparelser? Med vores beregner, får du et samlet overblik over potentielle besparelser og et prisoverslag på et solcelleanlæg, der er tilpasset din husstand – helt gratis og uforpligtende.

Beregn dine mulige besparelser med solceller, på kun ét minut.